Avainten kanssa voi syntyä monenlaisia ongelmatilanteita niin uusien kuin vanhempien automerkkien kohdalla. Useimmiten lukitukseen tai auton käynnistämiseen liittyvä vika ratkeaa joko pariston uusimisella, avaimen korjauksella tai uuden avaimen teettämisellä.

Nykyautojen avain- ja käynnistysjärjestelmät voivat estää matkanteon, kun auton avaimen paristo tai auton akku hyytyy, eikä virta riitä oven avaamiseen tai auton käynnistämiseen esimerkiksi kovilla pakkaskeleillä. Vanhemmissa autoissa puolestaan avaimet joutuvat kestämään kovaa kulutusta. Etenkin malleissa, joissa ei ole kaukosäädintä, avain voi ajan myötä vääntyä niin, ettei se enää toimi tai pahimmassa tapauksessa avain katkeaa joko virtalukkoon tai oven lukkopesään.

Ota yhteyttä: if.ne1659925526niaki1659925526trahn1659925526iava@1659925526ittna1659925526 tai soita 040 566 1603

Autonavainten korjauspalvelu

Jos auton kaukosäätimen nappi lakkaa toimimasta tai autonavaimen kuori hajoaa, voit tuoda avaimen meille korjattavaksi. Avaimen korjaus on edullisempi vaihtoehto kuin uuden avaimen teettäminen, eikä korjattua autonavainta tarvitse aina ohjelmoida uudelleen. 

Kaukosäätimen vika voi johtua myös avaimen loppuunkuluneesta paristosta tai heikosta akusta. Kun kyse on paristosta, monen ensimmäinen ajatus on, että tavallisen kaukosäädinavaimen pariston voi helposti vaihtaa itsekin. Käytännössä kauko-ohjaimen pariston vaihtaminen ei välttämättä ole kovin vaikeaa, mutta usein ongelmat ilmaantuvatkin pariston vaihdon jälkeen. Esimerkiksi keskuslukitus saattaa toimia enää vain osittain: ovet menevät lukkoon, mutta eivät enää aukea.

Jos uudelleen ohjelmointia tarvitaan, avainvian korjaaminen on parasta – ja monissa tapauksissa pakollistakin – jättää ammattilaisen tehtäväksi. Paristojen vaihdon ja tarvittaessa uudelleen ohjelmoinnin lisäksi uusimme kaukosäätimen kuoret, mikrokytkimet ja kuluneet napit. Ja jos autonavaimet jäivät lukkojen taakse, me tulemme paikan päälle avaamaan autosi ovet.

Autonavainten korjauspalvelu

Lukkosepän vinkit autoilijalle:

  1. Säilytä auton vara-avainta aina erillään autosta. Näin varmistat, että mikäli ovet menevät lukkoon niin sinulla on aina vara-avain saatavilla.

  2. Käytä virta-avaimessa vain kevyttä avaimenperää. Raskas avainnippu heiluu ajaessa ja vaurioittaa sekä avainta, että lukkopesää.
  3. Kaukosäädön lisäksi, käytä välillä ajoneuvon mekaanista avainta. Mekaaniset lukot jumittuvat käytön vähyyden vuoksi. 

Asiakkaidemme kertomaa

avain katkesi lukkoon, mitä nyt?

Toisinaan saattaa käydä niin, että vanha tai joissakin tapauksissa myös uudempi avain saattaa katketa ja jäädä jumiin virtalukkoon. Useissa tapauksissa katkennut avain on juuri sen verran syvällä lukossa, että sen pois saaminen vaatii ammattilaisen työkaluja. Katkenneen avaimen poistoon tarkoitettuja työkaluja käyttäen varmistamme, että lukon mekaniikka pysyy ehjänä ja katkennut avain poistetaan vaurioitta. Mikäli avain ei ole näkyvillä eikä helposti poistettavisssa, niin jätä katkennut avain lukkoon ja ota meihin yhteyttä.

Ovet lukossa ja avain hukassa, mitä nyt?

Toisinaan avaimet saattavat kadota kokonaan tai rikkoutua käyttökelvottomiksi. Tuolloin hinauspalvelumme aukaisee lukkiutuneet ovet ja toimittaa autosi meille korjattavaksi. Avainspesialisti Antti valmistaa autosi lukon perusteella sinulle uudet avaimet jopa samana päivänä. Lopuksi avaimet ohjelmoidaan toiminnoiltaan alkuperäistä avainta vastaavaksi.

virtalukko ei toimi, mitä nyt?

Jos auton virtalukko lakkaa toimimasta, niin ratkaisu tähän voi löytyä uudesta avaimesta. Autonavaimen pinnat kuluvat käytössä ja näin ollen ajansaatossa voi kehittyä tilanne, että autonlukko ei enää tunnista avainta eikä lukko käänny. Uuden avaimen teettäminen usein riittää, että virtalukko saadaan jälleen toimivaksi.

Mikäli vika ei ole avaimessa niin ratkaisuna saattaa toimia virtalukon huoltaminen. Virtalukon toimimattomuus ei johdu öljyn puutteesta vaan käytössä kuluneista lukon mekaanisista osista eli haitoista. Aina ei ole tarvetta uusia koko lukkoa vaan toisinaan riittää, että kuluvat osat eli lukon haitat uusitaan kokonaisuudessaan ja näin ollen avain saadaan toimimaan lukossa.

Tilaa uusi autonavain ammattilaiselta – älä verkosta

Tarvitsetko autoosi kokonaan uuden avaimen kadonneen tilalle? Teetä avaimesi luotettavalla ammattilaisella mieluummin kuin tilaamalla uusi avain verkkokaupasta. Ulkomailta tilattu avain voi tietää satojen eurojen ylimääräisiä kuluja, kun avain tai avaimen kaukosäädin ei käykään autoon. Silloin voidaan joutua hankkimaan lisäosia tai teettämään lisätöitä, kuten avaimen jyrsiminen ja koodaaminen autoon sopivaksi. Jos avaimessa on auton lukkoon nähden vääränlainen avainosa eli profiili tai avaimen sisällä ei ole lainkaan elektroniikkaa, lukkospesialistikaan ei todennäköisesti voi asialle mitään ja rahat ovat menneet hukkaan.

Meiltä saat kaikki uuden avaimen hankkimiseen ja käyttöönottoon tarvittavat toimenpiteet yhdestä ja samasta paikasta: avain leikataan eli jyrsitään autoon sopivaksi ja ohjelmoidaan toimivaksi. Jos ohjelmointia tarvitaan, osa automerkeistä vaatii uuden PIN-koodin avaimen ohjelmoimista varten. Numeroista ja kirjaimista muodostuva koodi on yleensä luovutettu ajoneuvon oston yhteydessä. Jos et löydä koodia, useimmista automerkeistä se voidaan lukea suoraan ajoneuvosta.

Saat uuden avaimen jopa päivässä

Avainpalvelu toimii tällä hetkellä Oulun toimipisteessä, jonne ajoneuvo voidaan tarvittaessa myös hinata. Parhaimmassa tapauksessa Hinaus-Hartikaisen lukkospesialisti tekee uuden avaimen autoosi jopa päivässä.

Valmistamme uusia autonavaimia lähes kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Voit varmistaa avaimen saatavuuden ottamalla meihin yhteyttä ja kertomalla autosi rekisterinumeron. Pystymme tekemään uuden avaimen myös lukon perusteella.

Ota yhteyttä: if.ne1659925526niaki1659925526trahn1659925526iava@1659925526ittna1659925526 tai soita 040 566 1603

Hartikainen Yhtiöt Oy
Ratamotie 12
90580 OULU

0400 383 633 Oulu, Kemi, Keminmaa, Tornio
050 55 44 100 Rovaniemi ja Lappi

niva 101
niva 101
10:58 21 May 22
Huippu palvelu.
Jarkko Marttinen
Jarkko Marttinen
16:29 12 Apr 22
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu uuden avaimen kairaamisessa.
Lea Kiviniemi
Lea Kiviniemi
05:08 01 Apr 22
Ihan mahtavaa palvelua! Olin pulassa lentokentällä keskellä yötä, pyysin tulemaan kaapeleiden kanssa käynnistelemään.... Autossa olikin vika, joka ei sillä piristynyt, yritimme tovin.Kello oli melkein yksi yöllä, hotellit kiinni, viimeinen juna meni jo ja selailin autinvuokrauspalveluita mutta kaikki oli kiinni. Kotiin 150km.Hartikainen järjesti siitä huolimatta minulle vuokra auton ja pääsin loppu yöksi kotiin. Suuri kiitos!!!!read more
Mirja Karjalainen
Mirja Karjalainen
08:27 23 Mar 22
VW ei suostunut käynnistymään. Hinausauto tuli nopeasti. Hinausta ei sitten tarvittukaan, koska auto hurahti käyntiin... ja pääsimme sillä kotiin. Auto on aika uusi, ja sillä on ajettu vasta vähän. Tämä oli toinen kerta, kun noin kävi. Yhdessä hinausauton kuljettajan kanssa arvioimme, että auto on syytä viedä huoltoon. Hinaus Hartikainen palveli nopeasti ja asiallisesti. Kiitos!read more
mika H
mika H
10:04 22 Mar 22
Nopea yhteydenotto Hartikaiselta.
Jim Jukkanen
Jim Jukkanen
07:34 08 Mar 22
Ei menny kauaa Antilla fordin avaimen kanssa. Eiköhän jatkossakin käytetä palveluita
Mika Aarinen (Miihkali)
Mika Aarinen (Miihkali)
12:55 14 Feb 22
Viallisen auton nouto onnistui parissa tunnissa ja kyydissä tuli huollon sijaisauto tilalle. Täyden kympin toimintaa.
pertti peiramo
pertti peiramo
18:42 24 Jan 22
Tänään avaimen teko palvelu täysi viisi tähteä nope ja asiantunteva ja tosi palvelu altis avaimen tekiä KIITOS ANTTI ... VAHVA SUOSITUS JOS HALUATTE ASIANTUNTEVAA JA HYVÄÄ PALVELUAread more
Päivi Nilivaara
Päivi Nilivaara
20:34 12 Jan 22
Nopea, hyväntuulinen ja ammattitaitoinen apu auton ovien avaamisessa kovassa pakkasessa perjantai-iltana. Myös... ensimmäinen yhteydenotto puhelimitse vakuutti siitä, että apua on tulossa. Kiitos loistavan palvelun, silloin epätoivoiselta tuntunut tilanne jäi mieleen lähinnä hauskana sattumuksena.read more
JP Kaivola
JP Kaivola
10:52 22 Dec 21
Nopeaa ja asiakasta huomoivaa palvelua. Kun on tilanne päällä niin arvostaa että asiat sujuu.
Andi H
Andi H
07:45 08 Dec 21
Kaikki toimi asiallisesti ja ammattimaisesti.
Nolan Parkkila
Nolan Parkkila
12:25 01 Dec 21
Ammattilainen ja ystävällinen palvelu.
Veijo Raittinen
Veijo Raittinen
07:30 04 Oct 21
Palvelu oli tosi hyvää. Rengasta paikattii ensin, mutta liian suuren vaurion johdosta, piti vaihtaa vararengas. Kiitos... työntekijälle.👍read more
Juha Anttila
Juha Anttila
16:20 16 Aug 21
Palvelu kunnossa
Helena Kukkola
Helena Kukkola
11:36 11 Aug 21
Rengas puhkesi ja ja paikkaaja pelasti paikanpäällä pulasta😁👍
jari t
jari t
08:16 28 Jul 21
Parasta palvelua oli kyse sitten auton hinauksesta tai avainpalveluista. Ystävällinen, ammattimainen ja laadukas. 5/5.
Juha Karinen
Juha Karinen
12:29 16 Jun 21
Erinomainen palvelu kesälauantaina; matka jatkui, kun saatiin kivi pois etupyörän jarruista.
t .kurvi
t .kurvi
13:52 01 Jun 21
Avainpalvelu auttoi ja nyt minulla on kaksi toimivaa avainta. Korjaus onnistui pienellä hinnalla kun merkkikorjaamon... vaihtoehto olisi ollut tilata uudet avaimet törkeään hintaan. Kaiken lisäksi palvelu oli todella ystävällistä!read more
Seppo Kaakinen
Seppo Kaakinen
09:09 18 May 21
Auto tuli 120 km päähän nopeasti. Kalusto oli uutta, hinausautossa päästiin myös takaisin ( 2 henk. ). Auton ottaminen... hinausauton kyytiin sujui täysin kuljettajan hoitamana, asiakas pääsi odottamaan hinausauton kyytiin, tämä hyvä erityisesti huonolla säällä. Matkan aikana käytettiin kaikki suojamaskeja Koronariskin takia, sekin sujui siis esimerkillisesti.read more
Next Reviews
js_loader

Lisää arvosteluja

Autoliitto