Auton avaimen kanssa voi syntyä monenlaisia ongelmatilanteita niin uusien kuin vanhempien automerkkien kohdalla. Ajoissa hankittu auton vara-avain usein pelastaa tilanteen missä toinen avain on rikkoutunut tai kadonnut. Useimmiten lukitukseen tai auton käynnistämiseen liittyvä vika ratkeaa joko pariston uusimisella, avaimen korjauksella tai uuden avaimen teettämisellä.

Nykyautojen avain- ja käynnistysjärjestelmät voivat estää matkanteon, kun auton avaimen paristo tai auton akku hyytyy, eikä virta riitä oven avaamiseen tai auton käynnistämiseen esimerkiksi kovilla pakkaskeleillä. Vanhemmissa autoissa puolestaan avaimet joutuvat kestämään kovaa kulutusta. Etenkin malleissa, joissa ei ole kaukosäädintä, avain voi ajan myötä vääntyä niin, ettei se enää toimi tai pahimmassa tapauksessa avain katkeaa joko virtalukkoon tai oven lukkopesään.

Ota yhteyttä: if.ne1718893432niaki1718893432trahn1718893432iava@1718893432ittna1718893432 tai soita 040 566 1603

Auton avaimen korjauspalvelu

Jos auton kaukosäätimen nappi lakkaa toimimasta tai autonavaimen kuori hajoaa, voit tuoda avaimen meille korjattavaksi. Avaimen korjaus on toisinaan edullisempi vaihtoehto kuin uuden avaimen teettäminen. Korjattua autonavainta ei tarvitse aina ohjelmoida uudelleen. 

Kaukosäätimen vika voi johtua myös avaimen loppuunkuluneesta paristosta tai heikosta akusta. Kun kyse on paristosta, monen ensimmäinen ajatus on, että tavallisen avaimen pariston voi helposti vaihtaa itsekin. Käytännössä kauko-ohjaimen pariston vaihtaminen ei välttämättä ole kovin vaikeaa, mutta usein ongelmat ilmaantuvatkin pariston vaihdon jälkeen. Esimerkiksi keskuslukitus saattaa toimia enää vain osittain: ovet menevät lukkoon, mutta eivät enää aukea.

Jos uudelleen ohjelmointia tarvitaan, avainvian korjaaminen on parasta – ja monissa tapauksissa pakollistakin – jättää ammattilaisen tehtäväksi. Paristojen vaihdon ja tarvittaessa uudelleen ohjelmoinnin lisäksi uusimme kaukosäätimen kuoret, mikrokytkimet ja kuluneet napit. Ja jos sattuu tilanne, että ovet ovat lukossa ja avaimet auton sisällä, me tulemme paikan päälle avaamaan autosi ovet.

Autonavainten korjauspalvelu

Lukkosepän vinkit autoilijalle:

  1. Säilytä auton vara-avain aina erillään autosta. Näin varmistat, että mikäli ovet menevät lukkoon niin sinulla on aina auton vara-avain saatavilla.

  2. Käytä virta-avaimessa vain kevyttä avaimenperää. Raskas avainnippu heiluu ajaessa ja vaurioittaa sekä avainta, että lukkopesää.
  3. Kaukosäädön lisäksi, käytä välillä ajoneuvon mekaanista avainta.    Auton mekaaniset lukot jumittuvat helposti lukon käytön vähyyden vuoksi. 

Asiakkaidemme kertomaa

auton avain katkesi lukkoon, mitä nyt?

Toisinaan saattaa käydä niin, että vanha tai joissakin tapauksissa myös uudempi auton avain saattaa katketa ja jäädä jumiin auton virtalukkoon. Useissa tapauksissa katkennut auton avain on juuri sen verran syvällä lukossa, että sen pois saaminen vaatii ammattilaisen työkaluja. Katkenneen auton avaimen poistoon tarkoitettuja työkaluja käyttäen varmistamme, että auton lukon mekaniikka pysyy ehjänä ja katkennut auton avain poistetaan vaurioitta. Mikäli auton avain ei ole näkyvillä eikä helposti poistettavisssa, niin jätä katkennut auton avain lukkoon ja ota meihin yhteyttä.

auton Ovet lukossa ja avain hukassa, mitä nyt?

Toisinaan aauton vaimet saattavat kadota kokonaan tai rikkoutua käyttökelvottomiksi. Tuolloin hinauspalvelumme aukaisee auton lukkiutuneet ovet ja toimittaa autosi meille korjattavaksi. Avainspesialisti Antti valmistaa autosi lukon perusteella sinulle uudet avaimet jopa samana päivänä. Lopuksi auton avaimet ohjelmoidaan toiminnoiltaan alkuperäistä auton avainta vastaavaksi.

auton virtalukko ei toimi, mitä nyt?

Jos auton virtalukko lakkaa toimimasta, niin ratkaisu tähän voi löytyä uudesta auton avaimesta. Auton avaimen pinnat kuluvat käytössä ja näin ollen ajansaatossa voi kehittyä tilanne, että autonlukko ei enää tunnista avainta eikä lukko käänny. Uuden auton avaimen teettäminen usein riittää, että auton virtalukko saadaan jälleen toimivaksi.

Mikäli vika ei ole auton avaimessa niin ratkaisuna saattaa toimia auton virtalukon huoltaminen. Auton virtalukon toimimattomuus ei johdu öljyn puutteesta vaan käytössä kuluneista auton lukon mekaanisista osista eli haitoista. Aina ei ole tarvetta uusia koko auton lukkoa vaan toisinaan riittää, että kuluvat osat eli lukon haitat uusitaan kokonaisuudessaan ja näin ollen auton avain saadaan toimimaan jälleen lukossa.

Tilaa uusi auton avain ammattilaiselta – älä verkosta

Tarvitsetko autoosi kokonaan uuden avaimen kadonneen tilalle? Teetä auton avain luotettavalla ammattilaisella mieluummin kuin tilaamalla uusi auton avain verkkokaupasta. Ulkomailta tilattu auton avain voi tietää satojen eurojen ylimääräisiä kuluja, kun avain tai avaimen kaukosäädin ei käykään autoon. Silloin voidaan joutua hankkimaan lisäosia tai teettämään lisätöitä, kuten auton avaimen jyrsiminen ja koodaaminen autoon sopivaksi. Jos auton avaimessa on auton lukkoon nähden vääränlainen avainosa eli profiili tai avaimen sisällä ei ole lainkaan elektroniikkaa, lukkospesialistikaan ei todennäköisesti voi asialle mitään ja rahat ovat menneet hukkaan.

Meiltä saat kaikki uuden auton avaimen hankkimiseen ja käyttöönottoon tarvittavat toimenpiteet yhdestä ja samasta paikasta: auton avain leikataan eli jyrsitään autoon sopivaksi ja ohjelmoidaan toimivaksi. Jos ohjelmointia tarvitaan, osa automerkeistä vaatii uuden PIN-koodin avaimen ohjelmoimista varten. Numeroista ja kirjaimista muodostuva koodi on yleensä luovutettu auton oston yhteydessä. Jos et löydä koodia, useimmista automerkeistä se voidaan lukea suoraan autosta.

Saat uuden avaimen jopa päivässä

Avainpalvelu toimii tällä hetkellä Oulun toimipisteessä, jonne auto voidaan tarvittaessa myös hinata. Parhaimmassa tapauksessa Hinaus-Hartikaisen lukkospesialisti tekee uuden avaimen autoosi jopa päivässä.

Valmistamme uusia auton avaimia lähes kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Voit varmistaa auton avaimen saatavuuden ottamalla yhteyttä ja kertomalla autosi rekisterinumeron. Pystymme tekemään uuden auton avaimen myös lukon perusteella.

Ota yhteyttä: if.ne1718893432niaki1718893432trahn1718893432iava@1718893432ittna1718893432 tai soita 040 566 1603

Hartikainen Yhtiöt Oy
Ratamotie 12
90580 OULU

0400 383 633 Oulu, Kemi, Keminmaa, Tornio
050 55 44 100 Rovaniemi ja Lappi

Luotettava Kumppani Avainlippu - Suomalaista palvelua
Nadja Mortti
Nadja Mortti
09:25 11 Dec 22
Nopea, osaava, tarkka ja ystävällinen palvelu. Sähköauton hinaus ennakkoon jännitti, mutta kaikki sujui erinomaisesti.
Tapio Hintsala
Tapio Hintsala
17:03 08 Nov 22
Loistavaa asiakaspalvelua! Avaimet sai teetettyä kadonneiden tilalle.
Helvie -Tekstiilit elämään
Helvie -Tekstiilit elämään
13:51 11 Oct 22
Matka jäi kesken, kun auto sammui kesken ajon. Sain kyydin sekä autolle että itselleni Ouluun korjaamolle. Ikävässä ja... ahdistavassa tilanteessa palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Kiitos!lue lisää
Marja-Leena Räsänen
Marja-Leena Räsänen
18:12 08 Sep 22
Hinausauto tuli nopeasti, palvelu oli asiallista ja nopeaa. Olin onneksi ehtinyt tilata jo valmiiksi ajan... renkaanvaihtoon, joten kaikki sujui täsmällisestilue lisää
Sami Hihnala
Sami Hihnala
20:31 07 Sep 22
Hinausauto tuli paikalle nopeasti ja kuljettajan kanssa oli helppo sopia jatkotoimenpiteistä. Erinomaista... asiakaspalvelua häneltä! Ainut miinus arvosteluihin tuli mielestäni liian kalliista hinnasta.lue lisää
Riitta H
Riitta H
12:57 09 Aug 22
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu ja vielä lyhyellä varoitusajalla. Suuret kiitokset ja suositukset!
Seija
Seija
14:26 05 Aug 22
Jere oli nopsasti paikalla ja auton siirto kotipihalle sujuvasti.
niva 101
niva 101
10:58 21 May 22
Huippu palvelu.
Jarkko Marttinen
Jarkko Marttinen
16:29 12 Apr 22
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu uuden avaimen kairaamisessa.
Lea Kiviniemi
Lea Kiviniemi
05:08 01 Apr 22
Ihan mahtavaa palvelua! Olin pulassa lentokentällä keskellä yötä, pyysin tulemaan kaapeleiden kanssa käynnistelemään.... Autossa olikin vika, joka ei sillä piristynyt, yritimme tovin.Kello oli melkein yksi yöllä, hotellit kiinni, viimeinen juna meni jo ja selailin autinvuokrauspalveluita mutta kaikki oli kiinni. Kotiin 150km.Hartikainen järjesti siitä huolimatta minulle vuokra auton ja pääsin loppu yöksi kotiin. Suuri kiitos!!!!lue lisää
Mirja Karjalainen
Mirja Karjalainen
08:27 23 Mar 22
VW ei suostunut käynnistymään. Hinausauto tuli nopeasti. Hinausta ei sitten tarvittukaan, koska auto hurahti käyntiin... ja pääsimme sillä kotiin. Auto on aika uusi, ja sillä on ajettu vasta vähän. Tämä oli toinen kerta, kun noin kävi. Yhdessä hinausauton kuljettajan kanssa arvioimme, että auto on syytä viedä huoltoon. Hinaus Hartikainen palveli nopeasti ja asiallisesti. Kiitos!lue lisää
mika H
mika H
10:04 22 Mar 22
Nopea yhteydenotto Hartikaiselta.
Jim Jukkanen
Jim Jukkanen
07:34 08 Mar 22
Ei menny kauaa Antilla fordin avaimen kanssa. Eiköhän jatkossakin käytetä palveluita
Mika Aarinen (Miihkali)
Mika Aarinen (Miihkali)
12:55 14 Feb 22
Viallisen auton nouto onnistui parissa tunnissa ja kyydissä tuli huollon sijaisauto tilalle. Täyden kympin toimintaa.
pertti peiramo
pertti peiramo
18:42 24 Jan 22
Tänään avaimen teko palvelu täysi viisi tähteä nope ja asiantunteva ja tosi palvelu altis avaimen tekiä KIITOS ANTTI ... VAHVA SUOSITUS JOS HALUATTE ASIANTUNTEVAA JA HYVÄÄ PALVELUAlue lisää
Päivi Nilivaara
Päivi Nilivaara
20:34 12 Jan 22
Nopea, hyväntuulinen ja ammattitaitoinen apu auton ovien avaamisessa kovassa pakkasessa perjantai-iltana. Myös... ensimmäinen yhteydenotto puhelimitse vakuutti siitä, että apua on tulossa. Kiitos loistavan palvelun, silloin epätoivoiselta tuntunut tilanne jäi mieleen lähinnä hauskana sattumuksena.lue lisää
JP Kaivola
JP Kaivola
10:52 22 Dec 21
Nopeaa ja asiakasta huomoivaa palvelua. Kun on tilanne päällä niin arvostaa että asiat sujuu.
Andi H
Andi H
07:45 08 Dec 21
Kaikki toimi asiallisesti ja ammattimaisesti.
Nolan Parkkila
Nolan Parkkila
12:25 01 Dec 21
Ammattilainen ja ystävällinen palvelu.
Veijo Raittinen
Veijo Raittinen
07:30 04 Oct 21
Palvelu oli tosi hyvää. Rengasta paikattii ensin, mutta liian suuren vaurion johdosta, piti vaihtaa vararengas. Kiitos... työntekijälle.👍lue lisää
Juha Anttila
Juha Anttila
16:20 16 Aug 21
Palvelu kunnossa
Helena Kukkola
Helena Kukkola
11:36 11 Aug 21
Rengas puhkesi ja ja paikkaaja pelasti paikanpäällä pulasta😁👍
jari t
jari t
08:16 28 Jul 21
Parasta palvelua oli kyse sitten auton hinauksesta tai avainpalveluista. Ystävällinen, ammattimainen ja laadukas. 5/5.
Juha Karinen
Juha Karinen
12:29 16 Jun 21
Erinomainen palvelu kesälauantaina; matka jatkui, kun saatiin kivi pois etupyörän jarruista.
t .kurvi
t .kurvi
13:52 01 Jun 21
Avainpalvelu auttoi ja nyt minulla on kaksi toimivaa avainta. Korjaus onnistui pienellä hinnalla kun merkkikorjaamon... vaihtoehto olisi ollut tilata uudet avaimet törkeään hintaan. Kaiken lisäksi palvelu oli todella ystävällistä!lue lisää
Seppo Kaakinen
Seppo Kaakinen
09:09 18 May 21
Auto tuli 120 km päähän nopeasti. Kalusto oli uutta, hinausautossa päästiin myös takaisin ( 2 henk. ). Auton ottaminen... hinausauton kyytiin sujui täysin kuljettajan hoitamana, asiakas pääsi odottamaan hinausauton kyytiin, tämä hyvä erityisesti huonolla säällä. Matkan aikana käytettiin kaikki suojamaskeja Koronariskin takia, sekin sujui siis esimerkillisesti.lue lisää
Seuraavat arvostelut
js_loader

Lisää arvosteluja

Autoliitto