Auton ovien avauspalvelua kaivataan nopeasti silloin, kun auton avaimet joko katoavat tai jäävät lukitun ajoneuvon sisälle. Lukitun ajoneuvon ovenavaukset onnistuvat parhaiten ammattilaisen avustuksella.

Auton ovet voivat pysyä lukossa, kun auton keskuslukituksessa tai sähköjärjestelmässä on vika. Ongelmia ajoneuvolukituksen kanssa voi aiheuttaa myös loppumaisillaan oleva huonokuntoinen akku, joka ei anna virtaa keskuslukitukseen. Tällöin kauko-ohjaus eikä mekaaninen avain toimi.

Menivätkö auton ovet lukkoon ja auto on käynnissä? Ota yhteyttä Hinaus-Hartikaisen ovenavauspalveluun, ja saat lukkospesialistimme pian paikalle aukaisemaan oven.

Auton ovien avaukset

Miten toimia, kun auton ovet lukossa ja avaimet sisällä?

Mitä sitten tehdä, kun auton ovet menevät lukkoon, avaimet ovat hukassa tai jäävät esimerkiksi takakonttiin? Tai silloin, kun matkustaja on sisällä ajoneuvossa, eikä pääse ulos? Näin voi käydä, jos ajoneuvon murtolukitus jostain syystä aktivoituu tai jos jokin muu elektroninen vika saa lukkojärjestelmän sekaisin, eivätkä ovet aukea sisältäpäin.

Älä riko ikkunaa

Auton ovien pysyessä lukittuna monelle tulee ensimmäisenä mieleen ikkunan rikkominen tai oven tai ikkunan avaaminen väkivalloin. Ellei kyseessä ole hätätilanne, ikkunan rikkominen ei ole kuitenkaan suositeltavaa, sillä rikkoutumisesta aiheutuneet kulut tulevat helposti kalliimmaksi kuin auton oven avaus ammattilaisen toimesta. Lisäksi auton ajaminen ja kuljettaminen lähimmälle korjaamolle ei ole kovin miellyttävää kun ikkuna on rikki – varsinkaan kylmillä ilmoilla.

Soita meille

Ihan ensimmäinen neuvomme on, että ei kannata hätääntyä. Soita meille ja tiepalvelumme saapuu paikalle. Osaavat ammattilaisemme pystyvät avaamaan kaikkien automallien ovet asianmukaisilla ovenavaustyökaluilla, murtolukitut ajoneuvot mukaan lukien. Käytössämme on monipuoliset erikoisvälineet, joilla autojen ovet on mahdollista saada auki nopeasti vaurioita aiheuttamatta, jopa muutamassa minuutissa.

Tilaa auton oven avaus

Oulu, Kemi, Keminmaa ja Tornio
0400 383 633

Rovaniemi ja Lappi
050 55 44 100 

Avaamme kaikki lukittuneet ajoneuvot merkkiin tai vuosimalliin katsomatta:

  • Henkilö- ja pakettiautojen oven avaus
  • Kevytkuorma-autojen oven avaus
  • Raskaan kaluston oven avaus
  • Työkoneiden oven avaus

Jos ajoneuvon lukitusvika johtuu esimerkiksi heikosta akusta, akkupalvelumme tuo ja vaihtaa ajoneuvoosi uuden akun paikan päällä. 

Kotikonstit lukko-ongelmien välttämiseksi

Kuten sanottua, ikkunan rikkominen ei ole se ensimmäinen keino, jota kannattaa käyttää auton oven mennessä lukkoon. Tietyissä tilanteissa voi silti turvautua joihinkin hyväksi todettuihin kotikonsteihin.

Talvipakkasilla monilla on tapana käynnistää ensin auto ja jättää se lämpiämään siksi aikaa, kun lähtee raaputtamaan huurteisia ikkunoita. 

Jos jätät auton käyntiin ja avaimet virtalukkoon, älä paina auton ovea kokonaan kiinni, vaan jätä ovi tai ikkuna vähän raolleen. Näin vältät oven lukkiutumisen vahingossa.

Auton ovet lukossa?
Soita päivystysnumeroomme.

Auton oven avauspalvelu toimii 24 h
yötä päivää kaikkialla Pohjois-Suomessa.

Kuka maksaa auton ovien avauksen?

Monien vakuutusyhtiöiden kaskovakuutukset korvaavat ilman omavastuuta tie- tai hinauspalveluun turvautumisen, joihin myös lukkiutuneen auton oven avaus usein sisältyy. Yleensä palvelun käyttö ei vaikuta bonusten menetykseen.

Myös Autoliiton Plus -jäsenyys korvaa auton ovien avauspalvelusta aiheutuneet kulut.

Hartikainen Yhtiöt Oy
Ratamotie 12
90580 OULU

0400 383 633 Oulu, Kemi, Keminmaa, Tornio
050 55 44 100 Rovaniemi ja Lappi

Veijo Raittinen
Veijo Raittinen
07:30 04 Oct 21
Palvelu oli tosi hyvää. Rengasta paikattii ensin, mutta liian suuren vaurion johdosta, piti vaihtaa vararengas. Kiitos... työntekijälle.👍read more
Helena Kukkola
Helena Kukkola
11:36 11 Aug 21
Rengas puhkesi ja ja paikkaaja pelasti paikanpäällä pulasta😁👍
jari t
jari t
08:16 28 Jul 21
Parasta palvelua oli kyse sitten auton hinauksesta tai avainpalveluista. Ystävällinen, ammattimainen ja laadukas. 5/5.
Juha Karinen
Juha Karinen
12:29 16 Jun 21
Erinomainen palvelu kesälauantaina; matka jatkui, kun saatiin kivi pois etupyörän jarruista.
t .kurvi
t .kurvi
13:52 01 Jun 21
Avainpalvelu auttoi ja nyt minulla on kaksi toimivaa avainta. Korjaus onnistui pienellä hinnalla kun merkkikorjaamon... vaihtoehto olisi ollut tilata uudet avaimet törkeään hintaan. Kaiken lisäksi palvelu oli todella ystävällistä!read more
Seppo Kaakinen
Seppo Kaakinen
09:09 18 May 21
Auto tuli 120 km päähän nopeasti. Kalusto oli uutta, hinausautossa päästiin myös takaisin ( 2 henk. ). Auton ottaminen... hinausauton kyytiin sujui täysin kuljettajan hoitamana, asiakas pääsi odottamaan hinausauton kyytiin, tämä hyvä erityisesti huonolla säällä. Matkan aikana käytettiin kaikki suojamaskeja Koronariskin takia, sekin sujui siis esimerkillisesti.read more
Next Reviews

Lisää arvosteluja

Autoliitto