Liikenteenohjausyksiköt pysäyttävät ja ohjaavat liikennettä silloin, kun liikenteessä tapahtuu jotain normaaliolosuhteista poikkeavaa. Tällaisia liikenteenohjaustehtäviä on pääasiassa kahdenlaisia: ennalta tilatut työt ja ennakoimattomat poikkeustilanteet.
Etukäteen tilatut liikenteenohjaustyöt suunnitellaan tarkkaan ja kaikki tarvittavat liikennejärjestelyt ja erityistoimenpiteet päätetään hyvissä ajoin. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi tieverkon erilaiset kunnossapitotyöt (asfaltoinnit, sillankorjaukset, rakennus- ja maarakennustyömaat).
Toinen liikenteenohjausta vaativa tilanne on liikenteessä tapahtuva yllättävä häiriö, kuten liikenneonnettomuus tai luonnonilmiön aiheuttama haitta tiealueille (esimerkiksi tulvaveden nousu). Silloin liikenneyksiköiltä odotetaan pikaisia ratkaisuja ja päämäärätietoista toimintaa, jossa kokemus on valttia: on nopeasti varmistettava, ettei poikkeustilanne aiheuta tarpeetonta haittaa tai ylimääräistä vaaraa muille tiellä kulkijoille. Tiedottaminen muulle liikenteelle onkin yksi liikenteenohjauksen tärkeimmistä tehtävistä.
Liikenteenohjausta vuosien kokemuksella
Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa kaikissa liikenteenohjaukseen liittyvissä asioissa ja toimimme heidän ohjeidensa mukaan. Liikenteenohjaus onkin yhteistyön lisäksi myös vuorotyötä, jota tehdään kellonajasta riippumatta kaikkina viikonpäivinä.
Turvallisuus ja tiedottaminen etusijalla
Liikenteenohjaus ja opasteet on suunniteltu palvelemaan tienkäyttäjiä mahdollisimman hyvin. Ketään ei ohjata turhaan kiertoreiteille vaan kaikessa toiminnassa noudatetaan tarkkoja suunnitelmia, millä pyritään mahdollistamaan liikenteen esteetön kulku keskeytyksettä ja turvallisesti. Ohjaamme liikennettä opastetauluin oikean ajoreitin valintaan jo hyvissä ajoin.