Akkupalvelu tulee avuksesi, kun auton akku on tyhjä eikä auto käynnisty. Usein auton akun vaihto tuleekin ajankohtaiseksi vähän varkain, sillä monissa tilanteissa akun tyhjeneminen ei anna varoitusta etukäteen. Silloin voit ottaa yhteyttä liikkuvaan akkupalveluumme, joka päivystää 24/7 kaikkialla Pohjois-Suomessa.

Tiesitkö, että jopa kolmasosa matkojen keskeytymisistä johtuu vanhasta tai huonokuntoisesta akusta? Kun akkuvika iskee, tulemme ripeästi paikalle joko vaihtamaan akun tai antamaan käynnistysapua, jotta pääset takaisin tien päälle mahdollisimman pian.

Milloin apukäynnistys ELI APUVIRTA on paikallaan?

Unohtuiko ajovalot tai sisätilan valo yöksi päälle? Onko autosi seisonut käyttämättömänä kotipihassa talven yli? Lataus voi tyhjentyä tavallista nopeammin, jos auto on pitkiä aikoja ajamatta etenkin kovilla pakkasilla tai jos sillä ajetaan pääasiassa vain lyhyitä matkoja kerrallaan. Lisäksi tietyt lisälaitteet, kuten puhaltimet, istuin-, takaikkunan- ja ratinlämmittimet, kuluttavat paljon virtaa.

Kun auto ei starttaakaan omin voimin, auton akku täytyy ladata tai vaihtaa uuteen. Jos sinulla on kiire päästä matkaan, tulemme käynnistämään autosi apuvirralla. Apukäynnistys on hyvä jättää osaavan ammattilaisen tehtäväksi, niin säästytään ylimääräisiltä vahingoilta: jos et tiedä ihan tarkkaan, miten käynnistys apuvirralla tulisi suorittaa, tuloksena voi olla auton herkän ja monimutkaisen sähköjärjestelmän vaurioituminen (etenkin sähkö- tai hybridiautoissa) tai akun rikkoutuminen.

: Auton akun vaihto Oulussa ja Pohjois-Suomessa 24h

Apuvirta tai akun vaihto uuteen Oulun, Pohjois-Pohjanmaan, Rovaniemen ja Lapin alueella onnistuu kätevästi ja luotettavasti Hinaus-Hartikaisen akkupalvelun toimesta.

TARVITSETKO APUKÄYNNISTYSTÄ TAI UUDEN AKUN?
Soita 24/7-päivystysnumeroomme

Nykyisen akun testaus: onko akun vaihto uuteen ajankohtaista?

Kun saavumme paikalle, testaamme nykyisen akun toimivuuden. Jos akku on vanha tai muuten viallinen, pelkkä apuvirta akkuun ei riitä ensiavuksi. Testauksella varmistamme, onko nykyinen akku tullut tiensä päähän vai löytyykö vika esimerkiksi laturista. 

Akut joutuvat kovalle koetukselle varsinkin arktisen ailahtelevissa ja äärimmäisissä sääolosuhteissa, eli joko kovilla pakkasilla tai hiostavalla helteellä. Lyhyet ajomatkat äärilämpötiloissa yhdistettynä nykyautojen sähkönkulutukseen lyhentävät huomattavasti akun käyttöikää. Siksi onkin hyvä tietää, että jo viiden vuoden ikäinen akku on todennäköisesti vaihdon tarpeessa. Kun otat meihin yhteyttä, henkilökuntamme osaa kertoa, mikä akku sopii juuri sinun automerkkiisi.

Tarvitsetko APUVIRTAA TAI uuden akun?

Pohjois-Pohjanmaa ja Meri-Lappi

0400 383 633

Rovaniemi ja Lappi

050 55 44 100

Mitä tehdä, kun akku tyhjenee ja auto hyytyy tien poskeen?

Mitä tehdä silloin, kun auto ei enää käynnisty? Tärkeää on pysyä rauhallisena, yrittää saada siirrettyä auto turvalliseen paikkaan tien varteen ja soittaa Hinaus-Hartikaisen numeroon, joka päivystää vuorokauden ympäri.

Usein yksi puhelinsoitto tiepalvelun ammattilaiselle riittää ja voit saada avun jo puhelun aikana. Lähetämme tarvittaessa autopalvelumekaanikon paikalle selvittämään, johtuuko ongelma laturista, akusta vai muusta moottoriviasta. 

Jos apukäynnistys ei tehoa, asennamme autoosi uuden akun paikan päällä, jotta pääset jatkamaan matkaa mahdollisimman vähillä viivästyksillä. Joskus tien varteen hyytynyt auto vaatii ajoneuvon hinausta joko korjaamolle tai kotiin.

Akkupalvelu auttaa kaikkia pohjoisen teillä liikkuvia matkailijoita 

Auton käynnistys apuvirralla, akun lataus ja uuden akun asentaminen paikalleen hoituu avullamme yötä päivää – olit sitten kotipihalla tai kaukana Lapin erämaassa.

Palvelumme ovat saatavilla kaikkialla Pohjois-Suomessa: Oulun, Kemin, Keminmaan, Tornion, Rovaniemen ja Lapin alueilla.

Auton akun toimitus,
asennus ja apukäynnistys:

Pohjois-Pohjanmaa ja Meri-Lappi

0400 383 633

Rovaniemi ja Lappi

050 55 44 100

Autoliitto

Akkupalvelu on ilmaista
Autoliiton Plus-jäsenille

Tiesitkö, että akun testaus, toimitus ja asennus on maksuton palvelu Autoliiton Plus-jäsenille? Lisäksi Autoliiton Plus-jäsen saa uudesta akusta 15 %:n alennuksen.

Hartikainen Yhtiöt Oy
Ratamotie 12
90580 OULU

0400 383 633 Oulu, Kemi, Keminmaa, Tornio
050 55 44 100 Rovaniemi ja Lappi

Veijo Raittinen
Veijo Raittinen
07:30 04 Oct 21
Palvelu oli tosi hyvää. Rengasta paikattii ensin, mutta liian suuren vaurion johdosta, piti vaihtaa vararengas. Kiitos... työntekijälle.👍read more
Helena Kukkola
Helena Kukkola
11:36 11 Aug 21
Rengas puhkesi ja ja paikkaaja pelasti paikanpäällä pulasta😁👍
jari t
jari t
08:16 28 Jul 21
Parasta palvelua oli kyse sitten auton hinauksesta tai avainpalveluista. Ystävällinen, ammattimainen ja laadukas. 5/5.
Juha Karinen
Juha Karinen
12:29 16 Jun 21
Erinomainen palvelu kesälauantaina; matka jatkui, kun saatiin kivi pois etupyörän jarruista.
t .kurvi
t .kurvi
13:52 01 Jun 21
Avainpalvelu auttoi ja nyt minulla on kaksi toimivaa avainta. Korjaus onnistui pienellä hinnalla kun merkkikorjaamon... vaihtoehto olisi ollut tilata uudet avaimet törkeään hintaan. Kaiken lisäksi palvelu oli todella ystävällistä!read more
Seppo Kaakinen
Seppo Kaakinen
09:09 18 May 21
Auto tuli 120 km päähän nopeasti. Kalusto oli uutta, hinausautossa päästiin myös takaisin ( 2 henk. ). Auton ottaminen... hinausauton kyytiin sujui täysin kuljettajan hoitamana, asiakas pääsi odottamaan hinausauton kyytiin, tämä hyvä erityisesti huonolla säällä. Matkan aikana käytettiin kaikki suojamaskeja Koronariskin takia, sekin sujui siis esimerkillisesti.read more
Next Reviews

Lisää arvosteluja

Autoliitto