[arve url="https://www.hinaushartikainen.fi/wp-content/uploads/hinaus-hartikainen-maasturi-2018-packed.mp4"]

Pikkujättiläinen - nelivetomaasturi-hinausauto Toyota Landcruiser

Monia vuosia pitkään palvellut nelivetomaasturi-hinausauto BJ 75 Toyota Landcruiser 4×4 on kokenut päivityksen tälle vuosituhannelle. Kuluvan vuoden 2018 kevään aikana maasturin hinauslaitteistoa parannettiin ja rakennetta vahvistettiin Osaratas Kemi Oy:n toimesta.

Hinausauto Toyota Landcruiser
Hinausauto Toyota Landcruiser

Aluksi tarkoituksena oli päivittää vain hinauslaitteistoa. Työn edetessä huomasimme, että ajoneuvo kaipasi myös muutakin laittoa. Hinausauto purettiin lähestulkoon osiin. Vanhat kuluneet osat uusittiin ja maasturi ylimaalattiin.

Landcruiser hinausauto mahdollistaa hinaukset esimerkiksi vaikeakulkuisesta maastosta tai vaikka ahtaista parkkihalleista. Hinauslaitteisto on varustettu 5t vinssillä, sekä yhden ajoneuvon kuljetukseen tarkoitetulla puomistolla. Peruskorjauksen aikana hinauslaitteistolle asennettiin radio-ohjaus (teleradio) lisäämään työturvallisuutta ja helpottamaan yksin työskentelyä.

Maasturi hinausauto avustamassa metsätiellä

Maasturi -hinausauto avustamassa metsätiellä.

Ojastavetojen ja kuljetuksien lisäksi ajoneuvo soveltuu myös tiepalvelu tehtäviin kuten; apukäynnistykset, akkujen vaihdot, renkaan vaihdot ja paikkaukset, pienet korjaukset, ovien avaukset, vikakoodien luku ja kuittaus, sekä polttoaineiden tuonti.

Tulevat syksyn mutavellit ja talven sohjot eivät pidättele tätä pikkujättiläistä!

-Andreas-