Lukkospesialisti Antti Hartikainen

Lukkospesialisti Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

Nimeni on Antti Hartikainen ja työskentelen perheyritys Hinaus-Hartikaisella hinaus-, tie- ja lukkopalveluiden parissa. Kokemusta kyseisistä työtehtävistä on kertynyt jo noin 20-vuotta.

Mielenkiinto auton lukkoja kohtaan alkoi jo mopokortti-iässä. Lukkojen mekanismin ymmärtäminen vaati silloin ja nykyäänkin jatkuvaa omatoimista tutkimista ja kouluttautumista. Harjoittelin lukkojen avaamista ja niiden mekaniikkaa romuautoilla, työntekijöiden autoilla, sekä yrityksen omalla kalustolla. Muutaman vuoden harjoittelun jälkeen ja ajokortin saatuani oli jo aika siirtyä tositoimiin tien päälle auttamaan asiakkaita.

Lukkojen avausten myötä tietotaitoni kasvoi ja oli aika siirtyä eteenpäin – avainten valmistukseen. Ensimmäiset auton avaimet aikoinaan valmistin perinteistä metalliviilaa ja ruuvipenkkiä apuna käyttäen. Oli pyhäpäivä ja tapaus, missä asiakkaalla oli avain katkennut asuntoauton virtalukkoon. Poistin katkenneen avaimen virtalukosta ja valmistin heille uuden avaimen. Asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä ja lomamatka Etelä-Suomesta kohti Lappia sai jatkua hyvillä mielin.

Viilaa ja ruuvipenkkiä unohtamatta, Euroopassa hankittujen koulutuksien myötä minun oli mahdollista alkaa valmistamaan avaimia avainkoneella. Avainaihioiden jyrsinnän lisäksi opiskelin ulkomailla myös auton avainten koodaamista.

Tällä hetkellä minun on mahdollista valmistaa ja koodata uusi avain sinun autoosi. Lue lisää avainpalvelusta tästä.

-Antti-